Home » Uncategorized » Waarom heb ik een tuinarchitect nodig?

Waarom heb ik een tuinarchitect nodig?

14 september 2017 Uncategorized

De tuinarchitect heeft voor elke tuin – van kale steenvlakte tot oncontroleerbare woestenij – de kennis in huis om er een smaakvolle, groene en beheersbare tuin van te maken.

De tuinarchitect

Heeft net als iedere vakman een uitgebreide opleiding gevolgd en heeft kennis van zaken. Hij kan je alles vertellen over beplantingen en beschikbare materialen, maar bezit daarnaast een uitmuntend gevoel voor maat, schaal en verhoudingen. Geen enkele klant en zijn eisen zijn hetzelfde. Daarom is creativiteit is een onmisbare kwaliteit voor de tuinontwerper.

Deze tuinarchitect zal zijn creativiteit altijd met een realistische blik uitvoeren binnen de eisen en ideeën die jij aangeeft. Zo creëert hij een samenhangend geheel dat de sfeer en beleefwereld van de tuinbezitter uitdrukt. Daarbij bewaakt hij het budget en richt hij zijn blik ook op de toekomst. Want groen groeit.

De praktijk

Het werk van de tuinarchitect start altijd met een bezoek aan de locatie en een oriënterend gesprek de opdrachtgever. Wat zijn jouw eisen, hoe ziet jouw ideale tuin er uit en wat is er mogelijk? Daarbij wordt de tuin nauwkeurig bekeken, opgemeten en gescand op mogelijke problemen.

De jarenlange ervaring van de tuinarchitect is hierbij van groot belang; hij ziet de (on)mogelijkheden en vindt de essentie voor jouw tuin. Zo kom je los van de voor de hand liggende patronen en oplossingen en wordt de tuin één geheel en echt van jou.

Alle eisen, ideeën en mogelijkheden worden verwerkt tot een schetsontwerp, waarbij de creativiteit en ervaring van de architect dé sleutel tot succes zijn. De tuinarchitect creëert een schets waarin jij je kan herkennen. Uiteraard is deze uitvoerbaar en duurzaam.

De investering

Een slim ontworpen tuin is makkelijk te onderhouden en gaat daardoor makkelijk jaren mee. Dit bespaart geld en zorgt voor een plezierige tuinbeleving. De investering in een goed ontwerp, beplantingsplan en juiste uitvoering helpen jou bij jarenlang onbezorgd tuingenot. Jij verdient de investering daarmee ruimschoots terug, en het allerbelangrijkste: je hebt een prachtige tuin die bij je past!


Peter Zaal
Met GREEN in the DIRT helpt Peter Zaal tuinbezitters met het ontwerpen van hun buitenruimte, zodat zij lang (en voordelig) van een prachtige tuin genieten.