Home » Beplantingsplan

Beplantingsplan

Veel mensen denken dat het maken van een beplantingsplan niet nodig is. Maar als je echt een groene tuin wilt hebben die er fantastisch uitziet en makkelijk is te onderhouden ontkom je er niet aan.

Je moet het wel slim aanpakken. Hoe? Dat ga ik je nu uitleggen

Een van de grootste uitdagingen voor tuinbezitters is het idee dat het een enorme klus zou zijn om een tuin “netjes” bij te houden. In de natuur komt “netjes” echter niet voor. Toch vinden de meeste mensen de natuur fantastisch. Hoe mooi zou het zijn om het groen (of de natuur) een volwaardige plaats te geven in jouw tuin? En dan zonder dat het veel onderhoudswerk nodig heeft of een chaos wordt. De beleving van de tuin wordt dan zoveel intenser, respectvoller en vol verwondering voor alles wat groeit en bloeit.

Maak grote groepen of gebruik een mengsel

Om dat te kunnen bereiken, adviseer ik om beplanting vooral in (grote) groepen te planten of als mengsel. Beide methoden zijn onderhoudsarm. Voorwaarde is wel dat open grond zoveel mogelijk, het liefst binnen een groeiseizoen, moet dichtgroeien. Je moet dus rekening houden met het type plant (passend bij de plek) en het aantal per m2. Op die manier is er veel minder onkruid en is eventueel snoeiwerk makkelijk en overzichtelijk. Verder is het gebruik van een kleine boom of bijzondere struik een prachtige aanvulling op je tuin.

Deel je tuin dus functioneel in en zet de juiste beplanting op de juiste plaats. Samen met de tuinarchitect kom je tot een verstandig plan waarin planten de plaats krijgen die ze verdienen.

Het succes van een tuin staat of valt met het beplantingsplan

Een mooi ontwerp kan teniet gedaan worden door een slecht beplantingsplan en andersom. Ook een bestaande tuin kan geweldig opknappen van nieuwe beplanting.

Ik kan jou helpen met:

– een beplantingsplan
– het leveren van de beplanting
– het planten van de beplanting

NB: Het beplantingsplan is ook onderdeel van het tuinontwerppakket

beplantingsplan tuinontwerp utrecht

voorbeeld van een uitgewerkt beplantingsplan

Ben je geïnteresseerd en benieuwd wat ik voor je kan doen?
Vul dan het contactformulier in of bel mij op.

Neem contact op en stel je vraag beplantingsadvies