Home » Over Peter Zaal

Over Peter Zaal

Peter Zaal: Ontwerper van tuin en park

Met GREEN in the DIRT help ik tuinbezitters met het ontwerpen van hun buitenruimte, zodat zij lang van een prachtige tuin kunnen genieten.

Missie

Met het ontwerpen van tuinen streef ik mijn missie na: ‘Ik geloof in het belang van groen op de wereld. Groen levert zuurstof, voedsel en bouwstoffen, maar is ook een bron van geluk, ontspanning en bezinning.’ Groen hoort niet alleen thuis op het platteland, maar juist ook in stedelijke gebieden. Door meer groen rondom je huis, creëer ik een plek om tot rust te komen in de jachtige maatschappij.

Peter Zaal

Achtergrond van Peter Zaal

Opgegroeid tussen de boomkwekerijen wekte de natuur een bijzondere interesse. Als echt buitenmens startte ik al vroeg met onkruid wieden, stekjes maken, planten en verzorgen. De opleiding tot boomkweker/hovenier was dan ook een logische stap en vervolgens breidde ik mijn kennis uit op de hbo-opleiding voor tuin- en landschapsarchitectuur.

Met ruim 30 jaar ervaring als ontwerper bij hoveniersbedrijven rondom Utrecht – waarbij ik zorg droeg voor het ontwerp, beplantingsplannen, offertes, werkvoorbereiding, toezicht op correcte uitvoering en oplevering voor het project – kies ik nu als zelfstandige voor een nieuwe uitdaging: GREEN in the DIRT.

Waarom GREEN in the DIRT?

Met GREEN in the DIRT zet ik mijn opgedane kennis en ervaring op mijn eigen manier in om unieke tuinen te creëren. Naast ontwerper van tuin en park, weet ik alles van beplanting en de methode van aanleg én onderhoud. Doordat ik tijdens het ontwerp oog heb voor het beheer, bespaar je op kosten en niet op tuinbeleving. Een goed tuinontwerp verdient zich met GREEN in the DIRT altijd ruimschoots terug.


“Het runnen van een eigen tuinontwerpbureau is een lang gekoesterde wens van mij die ik nu mag realiseren. Het idee voor de naam en het logo vond ik laatst tussen wat schetsen en is al 20 jaar oud!”